Eladó ingatlan a Balaton partján, eladó balatoni ingatlanok, vízparti, panorámás ház, lakás, nyaraló, üdülő, telek

Kódszám: haz-009 Nyomtatás

Családi nyaraló a Balatonnál, víz közelben eladó

A vörösfenyővel burkolt falak meleg színe, fenyő illata, hőérzete a legtöbb ember kedélyállapotára kedvezően hat, és jól érzi magát a házban.

A Balaton északi partjának egyik hangulatos településén, a strandtól kb. 300 méterre, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, 909 m2 térmértékű, teljesen bekerített, összközműves telken eladó egy kétszintes családi lakóház. A lakóház teljesen készen van, azonnal be lehet költözni. A parkosított kert, egy kis erdei környezetet teremt a ház körül. A kertben egyszerre több társaság, különböző tevékenységet folytathat: a tűzrakó-helynél főzhetnek, a kerti pihenőben étkezhetnek, éjszakára pedig elvonulhatnak pihenni a házba.

A háztól, a Balaton nagyon közel van. Ennek ellenére a Balatont sajnos nem lehet látni a fűzfáktól, de a vízkapcsolat, saját stég, csónak tartása, horgászati lehetőség, stb. megoldható. A ház, a beérett növényzetnek köszönhetően szinte belesimul a környezetébe, alig tűnik ki belőle.  A hely, és a ház helyiségeiben alkalmazott fa burkolatok, színe, illata, otthonos melege, hihetetlenül hangulatossá teszi ezt a remek házat. A képen a természetbe illeszkedő, jó építésű ház egy része látható.

A kerítések mentén tuják és dísznövények akadályozzák a kíváncsi tekintetek bepillantását. A fedett tűzrakó-hely és a kerti pihenő is a fák árnyékában került megépítésre. Autókkal az automata kapun behajtva a burkolt parkolóban lehet leállni. A kert dísznövényeinek és gyümölcsfáinak megválogatása, elhelyezése a tulajdonos gondos tervezésének munkája. A kertet kertész gondozza. A kép a kerti pihenőt ábrázolja.

Tulajdonos, külföldi kapcsolatainak köszönhetően a ház építéséhez, közvetlenül külföldről hozott építési és burkoló anyagokat, melyeket itt építtetett be. Ausztriából érkezett a cserép, Spanyolországból a padlóburkoló lapok. A kétszintes épület külső befoglaló mérete 9,51 m x 7,63 m. A házban sok faburkolat, fából készült bútor található.

A fa, az egyik legősibb, természetes építőanyag és olyan kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik mint: a meleg-érzet, a meleg-szín, a jó hő és hangszigetelés, valamint a fenyőillat. A fa ilyen mértékű felhasználása sajátságos,- egyedi, meleg-otthonos hangulatot biztosít.

A földszint kb. 60 m2 nettó alapterületű. A főbejárati ajtón belépve az előszobába érkezünk. Az előszobából jobbra nyílik a nappali szoba az étkezővel, balra a fürdőszoba (zuhanyozó,- mosdó,- WC), szemben a konyha a kamrával. A képen a nappali szoba látható.

A házban, a belső terek, a berendezési tárgyak, szekrények, külső homlokzati nyílászárók, beltéri ajtók, tetőtéri feljáró lépcső, szobák oldalfalai, padlóburkolatai is mind-mind fából készültek: vörösfenyő lambéria, bakonyi tölgyfa bútorok, kőrisfa parketta és kerti diófa felhasználásával, azok gondos megmunkálásával. A képen az alig használt, padkás cserépkályha látszik.

A konyha egy boltíves nyílással közvetlen kapcsolódik az étkezőhöz és a nappali szobához, így az egész földszinti lakrészt körbe lehet járni. A nappali szobából is ki lehet menni a teraszra. A konyha másik oldalán is van egy beépített szekrény. Ebben került elhelyezésre a Vaillant turbóventillációs, kombi gázkazán. A tömör tölgyfa konyhabútorba be van építve a Bosch gáztűzhely és a szagelszívó. A konyhapult gránitból van. A sok polcnak köszönhetően mindennek van helye.  A képen a konyha látszik.

Minden közmű be van vezetve, a vezetékes ivóvíz, a villany földkábelen (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram, 1 x 25 Amper és 2 x 20 Amper áramerősséggel), szennyvízcsatorna és a vezetékes földgáz. A meleg vizet 2 db gázbojler állítja elő, a radiátoros központi fűtést a turbó ventillációs gázkazán állítja elő. A ház, komolyabb riasztórendszerrel van felszerelve. Televíziós műsorokat parabola antenna segítségével lehet nézni. Fürdőszobák berendezési tárgyai Roca típusúak. A kép a földszinti fürdőszobát ábrázolja.

A lépcső, az asztalosipar egyik legkiválóbb mesterének munkája, még az oldalsó lépcsőszegélyek is gondosan, ívesen vannak kidolgozva. A tetőtér kb. 40 m2 nettó alapterületű. A tetőtéri közlekedőből nyílnak a helyiségek, három hálószoba és a fürdőszoba (kád,- mosdó,- WC). A képeken a tetőtérbe felmenő lépcső és a tetőtéri folyosó látszik.

A tetőtéri szobák padlóburkolata hagyományos, csaphornyos kőrisfa parketta. A csaphornyos parketta előnyei az 50 - 150 éves élettartam, többször csiszolható, felújítható, extrém igénybevételnek is kiválóan ellenáll, mivel valódi fa, ezért antisztatikus padlóburkolat, könnyen tisztítható. A kép, a legnagyobb tetőtéri hálószobában készült.

A kép, az egyik tetőtéri hálószobát ábrázolja. A képen látható beépített szekrény Borovi fenyőből készült, diófa betét díszítéssel.

Szinte minden helyiségben el van helyezve egy klíma készülék, de igazából nincs rá szükség, hiszen a ház a hőtechnikai szabványoknak megfelelően készült, ezáltal a nagy melegben, a helyiségekben kellemes hűvös, télen meleg van. A képen, az egyik tetőtéri hálószoba látható.

A kép, a tetőtéri hálószobákhoz tartozó fürdőszobát ábrázolja. A gondtalan pihenést nyújtó, azonnal birtokba vehető lakóház irányára: 60 millió Ft. A lakóház, egyeztetett időpontban megtekinthető. Időpont-egyeztetéshez hívja a 06-20-409-7394 telefonszámot!

Vissza
Ingatlan gyorskereső
Keresés
Ingatlanfigyelő beállítása