Eladó ingatlan a Balaton partján, eladó balatoni ingatlanok, vízparti, panorámás ház, lakás, nyaraló, üdülő, telek

Referencia ingatlanok

Kódszám: referenciaingatlan_07 Nyomtatás

Néma csend és nyugalom a Balaton-felvidéken

Figyelem! Az alábbi ingatlan eladása már nem aktuális, csupán referencia-munka szerepét tölti be.

Ha már nagyon elege van mindenből, ide kell kijönni

Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, ahonnan a képeken látható panoráma is élvezhető, 2386 m2 térmértékű földterület, kétszintes présház-nyaralóval eladó. A csenden kívül sok a zöld és jó a levegő. A kerti lugas alatt kényelmesen lehet étkezni és pihenni, a lugas szomszédságában lévő tűzrakó helyen pedig tüzeskedni. A területen mindig képződik tűzrevaló. A területet helyi lakos gondozza, aki távlatban is hajlandó erre.

A hegyen, több ismert (politikus, országgyűlési képviselő, színész, miniszter) személyiségnek is van érdekeltsége, illetve ingatlana. Felmerül a kérdés, vajon miért? A varázslatos hely miatt? Talán azért is, de a változatosság lehetősége miatt mindenképp.

  

Az ingatlan elsősorban annak legjobb, aki időszakosan egy kicsit távolabb szeretne kerülni a civilizáció ártalmaitól (közelebb a természethez), visszavonul ebbe az örökpanorámás puritán ingatlanba a nomád körülmények közé, hátat fordítva a luxusnak és pihenve, kikapcsolódva issza a badacsonyi borvidék legfinomabb borait.

Az egész ingatlan egyébként tiszta romantika. A területet földútról lehet megközelíteni. Az ingatlan felszíne nem sík, hanem rézsűs hegyoldal. A terület sorompóval lezárható enyhe rézsűs része autóval megközelíthető. Itt lehet parkolni. Azt követően gyalog lehet megközelíteni a présház-nyaralót. Közművek nincsenek, se víz, se villany. Illemhelyként űrrgödrös árnyékszék szolgál. A ciszternában összegyűjjtött esővízzel lehet lavórban tisztálkodni, inni pedig a bort kell, vagy a hozott ásványvizet.

  

Az ingatlan a szomszédoktól távolabb van, így a jelenlétük egyáltalán nem zavaró. Itt tartózkodni egy élmény. Igazi kikapcsolódásra, regenerálódásra alkalmas hely ez. A terület nagyobb része kordonos szőlővel van beültetve, mely ültetvényt a kelő naptól a nyugvó napig sok napsütés ér. A szőlők vegyesen kerültek ültetésre: Hamburgi muskotály, Pannónia kincse, Zenit, Zala gyöngye, Kékfrankos, Chardonnay. A szőlőn kívül található még a területen 12 db almafa, 3 körtefa, 1 cseresznyefa, 3 meggyfa, 3 diófa és mogyoróbokrok. A képeken a Tapolcai-medence látszik a Szent-György heggyel.

  

A terepviszonyok az 1980 évben végzett építkezést is megnehezítették. Az építési anyagot csak egy darabig lehetett szállítani autóval, utána talicskázni kellett. Kézi erővel történt a beton és malterkeverés is. Az épület szerkezetei: beton alap, tégla falazat, vasbeton födém, fa tetőszerkezeten palafedés. Külső nyílászárók zsalus szerkezetűek fából készültek.

A kétszintes présház-nyaralóban az alábbi helyiségek találhatók. Pinceszinten: munkatér, borpince, külső megközelítésűverem (ebben lehet tárolni a téli gyümölcsöt, almát, körtét), a tetőtérben: lakószoba és hálószoba. A lakószobában teatűzhellyel lehet fűteni a kora tavaszi és késő őszi hűvösebb. A képek a lakószobát és a hálószobát ábrázolják.

A lakószobából szép kilátás nyílik a Tapolcai-medencére és a Szent-György hegyre. A telek felső részéről a Balaton is látszik. A képen a tetőtéri ablakból élvezhető panoráma látható.

Vissza
Ingatlan gyorskereső
Keresés
Ingatlanfigyelő beállítása