Eladó ingatlan a Balaton partján, eladó balatoni ingatlanok, vízparti, panorámás ház, lakás, nyaraló, üdülő, telek

Referencia ingatlanok

Kódszám: referenciaingatlan_01 Nyomtatás

Nyári vakációk a Balcsin

Figyelem! Az alábbi ingatlan eladása már nem aktuális, csupán referencia-munka szerepét tölti be.

Eredeti típusnyaraló, melyben nyaranta a Balatonnál, a víz mellett nőhettek fel a gyerekek.

Kinek ne jutna eszébe a gondtalan, boldog gyermekkor, a nyári vakációk, a Balaton. A Balaton nyugati partján, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, 402 m2 térmértékű, teljesen bekerített sarok telken, első tulajdonosaitól eladó az eredeti típusnyaraló. A nyaraló olyan, mint a műkincs, ritka, és része a Magyar építészetnek.

Egyre kevesebb típusnyaralóval találkozhatunk a Balatonnál. A mai, nyugatot megjárt emberek már mediterrán nyaralóba gondolkodnak és lebontanák. Ez a nyaraló is bontásra lenne ítélve, hacsak nem olyasvalaki veszi meg, aki értékeli, felújítja, és mint egy múltbéli ereklyének, örül az eredeti típusnyaralónak.  

A masszív építésű nyaraló szerkezetei: betonalap, B30-as téglafalazat, fafödém, szelemeneken hullámpala-fedés. Csendes üdülőövezetben található, a strand kb. 800 méterre, a hévízi gyógyfürdő kb. 10 km távolságra van. A képen a nyaraló látható.

  

A nyaraló a vidám ’70-es évek elején épült, a „Gyöngyi” fantázianevű típusterv alapján. Minden eredeti benne. Eredeti a forma, az anyag, az alaprajzi elrendezés, még a berendezés is. Ebben a korszakban divatba jött a Balaton és a nyaralás. A saját nyaraló építés iránti megnövekedett igények kielégítésének gyorsítására az Országos Típustervező Intézet különféle alapterületű és formájú, de tájba illő típusterveket tervezett. A katalogizált választékból meg lehetett vásárolni a tervet (engedélyezési és kiviteli terv) ami alapján a helyszínre adaptálták. A képeken az eredeti típusterv látszik. 

"Most, hogy felnőttünk, inkább lakás kell, ezért a balatoni nyaralót eladjuk." A lakószobában van fűtési lehetőség olajkályhával lehet fűteni. A képen a lakószoba látható a felnőtt gyerekekkel.

A képen a konyha látszik.

  

A képek egy-egy  hálószobát ábrázolnak.

Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz, a villany és a szennyvízcsatorna. Gázcsonk telken belül van. A képen a mosdó-WC látható.

A szobák szőnyegpadlósak, a többi helyiség cement mozaiklap burkolatúak. A képen az eredeti berendezésű hálószoba látható.

Vissza
Ingatlan gyorskereső
Keresés
Ingatlanfigyelő beállítása