Eladó ingatlan a Balaton partján, eladó balatoni ingatlanok, vízparti, panorámás ház, lakás, nyaraló, üdülő, telek

Balatoni képek,- fotók,- videók

A Balaton legszebb tájai

(Úgy gondolom egy ingatlanos, a sok egyéb mellett legyen jó fotós. Nem kell fotóművésznek lennie, de legyenek élvezhető képei. A szép képektől önmagában még nem kel el az ingatlan, de ha már közszemlére bocsátja, tehát nézik, akkor legyen igényes. Ezzel nemcsak önmagának tartozik, hanem az ingatlanszakmának is. A képekre kattintva, azok kinagyíthatók!)

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_1  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_2
 

„A Balaton a föld legnagyszerűbb édesvízi strandfürdője” állapította meg annakidején a Magyar tengerről Cholnoky Jenő, Magyarország kiváló földrajztudósa. A Balaton egészen kivételes helyet foglal el Európa nagy tavai között.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_3  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_4

A Balaton Európa legnagyobb felszínű és legkisebb mélységű tava. A Balaton keleti medencéje Balatonvilágos és Balatonfűzfő között a legszélesebb (14 km) és a kb. 230 km2 nagyságú vízfelületével, tengerszerű látványt nyújt.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_5  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_6 

Csillogó víztükör, csodálatos naplemente, dagadó fehér vitorlák varázslatos látványa élvezhető nyaranta a magas partról. A gyönyörű panoráma a Balaton egész keleti medencéjét és az északi part hegyeit láttatja, azon túl, hogy a színeit gyakran változtató „ezerarcú” víz viszonylag közel van a szemlélőjétől.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_7  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_8 

Mielőtt a nap nyugovóra térne az északi part hegyei mögött, egy érdekes látvány képződik. A vízről visszatükröződő, az északi és déli partot összekötő, erős fénycsík az aranyhíd. Holdtöltekor, éjszaka is megfigyelhető ez a káprázatos jelenség, de ennek neve ezüsthíd.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_9  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_10 

Minden évben, május 15.-e körül megkezdődik a szezon, a balatoni nyár. A Balaton a vidámságot, az örömet jelenti, az idelátogatók többsége a szabadságát eltölteni jön ide, pihenni, fürdeni, kikapcsolódni, mások a vízi sportok (szörfözés, vitorlázás, vízisíelés, horgászat, úszás, stb.) miatt, míg megint mások szórakozás céljából, vagy egyszerűen csak azért, hogy lássa a jókedvű, vidám, szórakozó embertársait.

Na erre mit léptek? A képen, a kép szerzője sakkozni tanítja a lányokat.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_12  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_13  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_14

A Balatont három egymástól különböző táj veszi körül. Északon a Balaton-felvidék, nyugaton és délen a Zala-somogyi dombvidék, keleten, pedig a Mezőföld.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_15

Városainkban a motorizáció miatt megnőtt a zaj és füstártalom, zsúfolttá vált a környezet. Amikor már elviselhetetlen a szmog és a sok ember, el kell menni egy nyugodt helyre, egy csendes faluba, egy otthonától távoli „második otthonba”, ahol szabadidejét eltölti és regenerálódik. Ez a második otthon nyugodtan lehet a Balatonnál is!

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_16 

A balatoni ingatlantulajdonosok többsége olyan családok, akik saját házban szeretnek élni, nyaralni. Szeretik, ha saját bútoraik és ingóságaik veszik őket körül, és egy-egy leruccanás esetén sem kell különösebben hurcolkodniuk. Jellemző, hogy szinte minden hétvégéjüket a balatoni nyaralójukban töltik. Itt töltődnek fel energiával, kapcsolódnak ki és pihenik ki fáradalmaikat. 

Régi csibészek. Ebben a faházas nyaralóban töltötte nyári vakációit az iskoláskorú Kóbor János.

A saját tulajdonú nyaraló a pihenésen kívül, sok más hasznot is hozhat tulajdonosának. Használatának átengedésével megreprezentálhatja barátait,- ismerőseit,- főnökeit,- üzletfeleit, ezáltal a személyes kapcsolataik erősödhetnek, javulhatnak. Ha nem tudja kihasználni, eladhatja, bérbe adhatja bérleti díj fejében, elcserélheti a használatot, elzálogosíthatja, vagyis kölcsönt vehet fel rá, melynek fedezete maga a nyaraló. Befektetés is, mert az inflációt követve, értéke megmarad.

 ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_17

A Balatonon és környékén kiegyenlített a hőmérséklet. Nyáron a felmelegedés kisebb a Balaton párolgásának köszönhetően, míg a tél enyhébb, mivel a tó lassabban hűl le, mintegy melegítve környezetét. Ez a kiegyenlített „sajátságos mikroklíma” jótékony hatással van az egészségre, és az emberre, mivel a változás, kevésbé veszi igénybe az emberi szervezetet.

 ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_18

A Balatont könnyű megközelíteni vonattal, autóval. Kis jóindulattal azt is mondhatnánk, hogy a Balaton és környéke „egyetlen hatalmas szanatórium”. A Balaton és környékének levegője tiszta, pormentes, az uralkodó széljárás a Bakonyi erdők oxigénben dús levegőjét hozza.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_19 

A Balaton vize szelíd és minden körülmények között ártalmatlan. A víz összetétele nem közönséges édesvíz, hanem nagyon híg ásványvíz. A kutatások szerint, a Balaton vízében való fürdés serkenti a vérkeringést, élénkíti az anyagcserét és nyugtatja az idegrendszert.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_20  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_21

Megállapítható, hogy a Balaton-környék éghajlata, nyaralásra, nyaralóhelyek fejlődésére kiválóan alkalmas, mivel a gyógy-tényezők minden valószínűséggel biztosítják a tóparti és vízi élet egészségmegőrző, valamint gyógyító hasznát.

  

Siófok és Zamárdi több kilométer hosszú szabad strandjai.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_22 

A Balaton gyógy-tényezői mind a mai napig visszaszármaztathatók a tó keletkezésére és az azt megelőző vulkanikus tevékenységre. Termálvíz jelenleg is van Hévízen, Tapolcán stb. szénsavas források Fonyód, Füred, Csopak, Kékkút stb. A termálvíz a reumásoknak, míg a szénsavas források vize üdítő italként, de emésztési zavarokra, illetve vesebetegek gyógyító vize.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_23  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_24 

A szívbajosok Mekkájaként is emlegetett Balatonfüred szénsavas forrásait már a XVII században ismerték. Számos esetben közvetlen gyógy-javallatok szólnak a Balaton mellett, de csaknem minden esetben igen jó eredménye van a balatoni üdülésnek a betegségek utókezelésében. A fáradt, kimerült szervezetű emberek felerősödtek a balatoni üdüléstől.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_25  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_26 

Wilhelm Richter Német utazó írja 1844 évben: "Ha Magyarországon a paradicsomot akarnám keresni, ezt csak az igéző Balaton mellett találnám meg, melynek széles vízsíkján majdnem mindig derült ég tükröződik, s mely virágzó falvak, barátságos szőlőhegyek, vidám lomberdők képét veti vissza."

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_27  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_28 

A Balaton vize győzedelmesen veszi fel a versenyt bármely tengeri fürdővel nemcsak a klimatikus viszonyoknál fogva, hanem azért is, mert a vize alkalmasabb fürdőzésre, mint a tengervíz. Míg a magas sótartalmú tengervíz a legtöbb ember bőrére, kötőhártyáira nem közömbös, s a gyermeket vagy úszót, ki nyelni talál belőle, igen gyakran meghányatja. Ideillik Széchenyi idézete: „Munkafáradt ember, ha a Balaton víztükrét meglátja, új életkedvet érez ereiben csörgedezni.”

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_29  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_30 

Napfény, víz, levegő, homok, vagyis a négy őselem (tűz, víz, levegő, föld). A görögök szerint az a hely ahol megtalálható egyszerre a négy őselem, az, emberi tartózkodásra alkalmas.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_31  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_32 

A Balaton déli vízpartjának fövenyes strandjai, a sekély vízmélység miatt gyorsan felmelegedő, homokos medrű kristálytiszta vize, kiválóan alkalmas kisgyermekek nyaraltatására, fürdőztetésére!

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_33  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_34 

A Balaton északi partján a víz gyorsabban mélyül, inkább a vitorlás sport kedvelőit vonzza. Minden évben megrendezik a balatoni „Kékszalag” vitorlásversenyt. A Balatonon a feljegyzések szerint 1753. július 26.-án bocsátották vízre az első vitorlást, a Festetics-család „Cristoph” nevű hajóját. Azóta a vitorlázás a legjellegzetesebb és népszerűbb balatoni sportjává fejlődött.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_35 

Kedvelt sport a széllovaglás (Windsurf) is.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_36  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_37 

Minden vízparti település vonzereje a strandjai, a szabadon elérhető vízpartjának hossza és annak megközelíthetősége! További vonzerő lehet a település úthálózatának felújítása, pormentesítése, ingyenes parkolóhelyek kialakítása, utcanév tábláinak felújítása pótlása (sajnos mind a mai napig vannak települések ahol nincsenek utcanév táblák!).

Az idelátogató turistákat természetesen érdekli a település, a programjai a virágok a villanyoszlopokon, de fontos lenne több nyilvános WC és közkút, mert a legtöbb helyen nincs megoldva, nincs illemhely használati lehetőség és nem lehet kezet mosni....

Mind a mai napig találkozni lehet olyan településsel, ahol a vezetés elszakadt a lakosságtól, pedig néhány balatonparti településen élőknek össze kell fogniuk, ha nem akarnak leszakadni a többi fejlődő településtől. Újra divatba kellene hozni a "Vedd észre és tedd szóvá" mozgalmat, és nem szabad visszariadni a társadalmi munkától sem...

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_38  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_39 

A Balaton környéke számtalan, gazdag és változatos sétalehetőségeket, gyönyörű túrákat kínál az idelátogatóknak. Megtekinthetők az egykori ódon várromok, megfelelően jelzett turista ösvényeken megmászhatók a Balaton-felvidéki Tanúhegyek, újra felfedezhetők a korábbi kultúrák művészeti értékei múzeumi kiállításokon, faluházakban, stb.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_40  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_41 

A Balaton üdítő jelenség. A nagy vizek mindig vonzották az embereket. Igen kedvezőek az emberre a környezet, a táj lélektani hangulati hatásai is. A Balaton vize és hegyeinek látványa szelíd, bájos, az emberi lélekre békítően, nyugtatóan hat. A Balaton üdülőhely ahová nyaralni, pihenni járnak az üdülni vágyók.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_42    ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_44 

A Balatont körülvevő hegyek kilátóiról gyönyörű látványban lehet részünk.

Zarándokhely a javából. Balatonvilágos magaspartján található a Balaton nagy festőjének, Mészöly Gézának az emlékműve. A festő innen festette balatoni képeit. El lehet képzelni, hogy mit láthatott a művész mondjuk 1880-ban. A sétányt is róla nevezték el Mészöly Géza sétánynak. A hely adatai: GPS: 46° 57' 47,85" É; 18° 9' 27,38" K

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_46  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_48 

Ezek a képek Alsóörsön készültek.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_49 

Balatonkenesén a Soós-hegy meredek oldala, a messziről is látható „Fehérpartok”.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_50  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_51 

Ha valaki rendszeresen nyaralóterületeken jár, tapasztalni fogja, hogy nagy öröm a kiskert. Egy ilyen kiskertben készült a virágcsendélet és egy másikban a virágzó őszibarack.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_52  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_53 

Sokan szeretik a saját termésű bort. Ezért szőlő-hegyen vesznek présház-nyaralót és kora tavasztól, késő őszig itt szőlészkednek. Nem vagyok borivó, de Tapolca-Diszelben egyszer ittam „szemelt otellót”, az nagyon finom volt.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_54  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_55  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_56 

Mások a virágokat kedvelik. Bármerre járok, ha szép virágot látok, megkérem a tulajdonost, ugyan engedje már lefényképezni.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_57  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_58  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_59 

Vannak növények, amik nem a kiskertekben teremnek.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_60  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_61 

Nyitott szemmel járva, kelve felfedezhetjük az állatvilágot is, mint a tóparton a teknőst vagy ezt a kis sünit.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_62 

Megszokott látvány a vadmadarak közül, a vadkacsa.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_63  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_64  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_65 

Siófok a nyár fővárosa, 1997 évben elnyerte Európa legvirágosabb városa címet.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_66  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_67 

Siófokon, szépen felújították a Városháza környékét is.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_68  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_69 

Siófokon van a Balaton vízszint szabályozását szolgáló „Sió zsilip”. 1863 óta itt engedik le a Balaton felesleges vízét a Sió csatornán keresztül a Dunába. 

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_70  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_71 

Tihany minden évben a legkeresettebb célpontja a turistáknak.

Hiperbolikus paraboloid. Az egyenes deszkákkal zsaluzott, meghajlított vasbetonhéjjal fedett Szántód-révi épületet Dianóczky János (UVATERV) tervezte.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_72  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_73  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_74 

Népszerű időtöltés a sétahajó-kirándulás.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_75  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_76 

A kerékpárosok örömére elkészült a Balatont körülvevő kerékpár körút.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_77  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_78 

Nyugdíjasok kedvelt szórakozása a horgászat.

  

Nádi hely és peca kunyhó. Ehhez közvetlen vízparti ingatlan kell.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_79 

A Balaton halai között kiemelkedőn ízletes a fehérhúsú szálkamentes „Balatoni fogas”. Drága, de finom.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_80  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_81  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_82 

Alsóörsön hagyomány szerint minden évben felvonulnak a Harley-Davidson motoros fesztivál résztvevői. Itt éppen a veszprémi felvonulásuk látható.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_83  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_84  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_85 

Keszthely a Balaton fővárosa. Számtalan idegenforgalmi látványosságai közül kiemelkedik a „Festetics kastély”.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_86  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_87  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_88 

Balatonfüreden a „Tagore” sétány szoborcsoportja „A halász és a révész”. 

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_89  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_90 

Balatonfüred a város vezetésének köszönhetően folyamatosan fejlődik.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_91  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_92 

A régi balatoni főút használaton kívüli, Zala-folyón átívelő hídjánál forgatták a „Tüskevár” című Magyar ifjúsági filmet.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_93  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_94  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_95 

Balatonföldvár a vitorlás sport egyik fellegvára.

Aki egyszer végigsétál Balatonföldváron a Toszkán hangulatú Kvassay-sétányon, többé nem akar hazamenni.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_96  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_97 

Badacsony-hegy, és ami látszik róla.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_98  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_99 

Hévízen a termálfürdőben, évente sok reumás keresi és sok meg is találja a gyógyulását. Magyarországnak a gyógyvizekkel a gyógy turizmussal kiugró lehetősége van idegenforgalmi bevételekre. 

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_100  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_101  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_102 

Minden ország első három fő bevételi forrása között szerepel az idegenforgalom. Bizonyos törekvések abban az irányba igyekeznek, és tenni is akarnak érte, hogy a Balaton, fényűzés dolgában is felvehesse a versenyt a nagy nemzetközi fürdőhelyekkel. Reménykedhetünk benne, hogy a fejlesztések, ötcsillagos szállodák, golfpálya, wellness központok, stb. meghozzák a kívánt eredményt.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_103  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_104 

A Balaton télen is szép, és változatos lehetőségeket nyújt az idelátogatók számára. Ha simára fagy be a tó vize, és a jég vastagsága is megfelelő, alkalmassá válik korcsolyázásra. A jégpáncélon nagy távolságok járhatók be a part mentén a Balaton felől is megnézve a tájat.

Ha megjött a tél, befagy a Balaton, megkezdődik a nádaratás.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_105  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_106 

Ha szél van, jégvitorlázásra is lehetőség kínálkozik azok számára, akiknek képességük és eszközük van ehhez a sporthoz. A tavon, télen képződött hó- és jégformációk, jégtorlaszok, rajzolatok, ill. a rianások félelmetes hangja és látványa szintén felejthetetlen élményt jelentenek.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_107  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_108 

A balatoni községek lakói vendégszeretők. Mindenki igyekszik az állandó vagy ideiglenes itt tartózkodását a lehető legjobbá tenni. A fejlesztések főleg az itt lakók és a helyi vállalkozók érdeke, akik néha nem riadnak vissza anyagi áldozatoktól sem. Minden község rendelkezik Internetes megjelenéssel, melyen a látogatók tájékozódhatnak a településről, a szolgáltatásokról és a lehetőségekről.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_109  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_110  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_111 

A balatoni tájképfotózásnak is aranyszabálya, "jókor kell lenni, jó helyen"!

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_112 

Hintázó kislány a Balaton parton.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_113  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_114  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_115

A víz vonzza az embert! Járhat bármerre, hegyeken-völgyeken, erdőkön keresztül, ha a távolban megcsillan a víz, akaratlanul is arra veszi az útját.

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_116  ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_117 

Fedezze fel újra a Balatont! A Balaton, a "Magyar Tenger" vagy, ahogy a Németek nevezik a "Plattensee" (lapos tenger) Közép- és Nyugat-Európa legnagyobb édesvizű tava. Meleg itt is van, megközelítéséhez nem kell repülő, és gyakrabban látogatható!

Ha valaki még ennél is többet szeretne tudni a Balatonról, keletkezése, hegy és vízrajza, stb., kattintson ide, vagy az alábbi képre!

ingatlan_elado_balaton_balatoni_ingatlanok_119

Balatoni videó, videók a Balatonról

(A videók megtekintéséhez állítsa be a hangot és a lejátszás legjobb minőségét!)
 

Ingatlan gyorskereső
Keresés
Ingatlanfigyelő beállítása